İran tarafından geliştirilen 358 uçaksavar füzesi, bir hedef ortaya çıkana kadar savaş alanı üzerinde gezinmekte ve hedefi bulduktan sonra hedefe doğru yönlendirilmektedir…
358 Füzesi, hedefleri ayırt etmek ve izlemek için elektro-optik arayıcı başlığa sahiptir. Elektro-optik başlık, hava koşullarının öngörülemezliğinden etkilenmeden hem gün ışığında hem de gece koşullarında sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.
Yaklaşık 50 kilometre, operasyonel menzile sahip olan 358 füzesi, savaş alanında geniş bir kapsama alanı sağlar.
358 Füzesi Havalandıktan sonra, potansiyel hedefler için elektro-optik arayıcı başlığıyla çevresini sürekli tararken, genellikle ‘Gezici’ olarak tanımlanan bir strateji ile konumunu korur. Geçerli bir hedef tespit ettiğinde, füze derhal hedefe angaje olur.
358 füzelerinin çoğu, Yemen’e uygulanan BMGK silah ambargosunun (BMGK Güvenlik Kararı 2216) bir parçası olarak Husi güçlerine yapılan yasadışı silah sevkiyatlarına el konulması sırasında ele geçirilmiştir.
Ana motorun Hollanda Merkezli AMT tarafından geliştirilen Titan AMT gaz türbini olduğu, MTi-100 Ataletsel Sensör Modülünün ise Xsense Technologies’e ait olduğu tespit edilmiştir.
Füzenin optik bir yakınlık fünyesi kullandığı gözlemlenmiştir. 358 füzesi fırlatma için katı yakıtlı bir güçlendirici aşamasına sahiptir.
Füze fırlatıldıktan sonra, güçlendirici ayrılacak ve uçuşun geri kalanı gaz türbini motoru tarafından devralınacaktır.
Gaz türbininin performansı, kanat tasarımı ve yakıt kapasitesi göz önüne alındığında, füze uzun menzil ve dayanıklılık ile ses altı performansa sahip…